Enlaira't, un projecte d'educació i sensibilització ambiental destinat als alumnes d'ESO

dijous, 16 de novembre del 2017


Què és?


Enlaira't: Deixa enrere els fums és un projecte de sensibilització i educació ambiental impulsat per la Plataforma per la Qualitat de l'Aire i produït per Eduxarxa que es dirigeix a l’alumnat d'ESO de Barcelona.

En què consisteix?

El projecte es divideix en tres fases:


1. Presentació a l'aula del projecte: al gener un expert de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire assistirà al centre i oferirà un taller de presentació del projecte, en què animarà i assessorarà els estudiants en l'inici de la seva aventura investigadora.


2. Investigació per part de l'alumnat:  els grups-classe disposaran de tres mesos per dur a terme recerques sobre l'estat de la qualitat de l'aire al seu barri, com aquest afecta a la salut dels veïns i veïnes i quines mesures es poden dur a terme al seu entorn o al conjunt de la ciutat per construir una ciutat respirable.


3. Jornada de cloenda: al maig, els centres participants presentaran el resultat de les seves investigacions a la resta de grups i a un comitè científic.


Quin acompanyament reben les escoles?


Abans de començar el projecte, rebreu instruccions detallades i material didàctic per al professorat.

 

A la jornada de presentació a l'aula es faran dinàmiques per orientar els estudiants en la seva investigació.

 

Durant el procés de recerca, tindreu acompanyament i atenció via correu electrònic per part d’un equip d’especialistes en didàctica de la ciència.


Quins són els terminis d’inscripció?

Les inscripcions es poden fer fins al 8 de gener de 2018 mitjançant el correu info@enlairat.org.
El límit de participants és de deu centres de la ciutat de Barcelona (un grup classe per centre) i es donarà prioritat als centres de districtes que no tinguin representació en el moment de la inscripció.

Té algun cost per a les escoles?

No, la participació en el programa és totalment gratuïta. Les escoles només hauran de cobrir despeses de desplaçament a la jornada de cloenda que es celebrarà a Barcelona.

Com podem obtenir més informació?

Al web http://www.enlairat.org, ara en construcció, trobareu aviat tota la informació ampliada del programa. I si teniu cap dubte o necessiteu ajuda, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic a info@enlairat.org

Us hi esperem!!

Amb la tecnologia de Blogger.