La joventut reclama: ‘Emergència climàtica’

dimecres, 20 de març del 2019

Qui és la Greta Thunberg? Resultaria estrany que encara no ho sabéssiu ja que darrerament ha estat notícia. I més encara després del passat 15 de març en el qual es va fer una crida d’àmbit internacional inspirada precisament en aquesta estudiant sueca de 16 anys, que des de fa mesos (concretament des de la Cimera de Katowice del 2018), cada divendres, deixa les classes per concentrar-se davant el Parlament de Suècia per reclamar una acció política decidida front el canvi climàtic.
La recent convocatòria ha estat impulsada pel moviment estudiantil Fridays for Future que s’ha sumat a la vaga de la Greta:  una “vaga pel clima“. En el cas de Barcelona l’acte central ha estat una manisfestació amb el lema “Emergència climàtica”.
Diverses organitzacions com el Sindicat d’Estudiants o Ecologistes en Acció s’han sumat a la vaga. Denuncien que “la lluita contra la destrucció del planeta s’ha convertit en una qüestió de supervivència vital“. També fan referència a l’últim informe de l’ONU sobre el canvi climàtic, que estima que “la humanitat té 12 anys per evitar un desastre ambiental catastròfic”. L’any passat ha estat el quart més càlid des del 1850 i en els propers cinc anys es preveuen temperatures rècord en les grans ciutats.
Si després de tot això seguiu sense saber qui és la Greta Thunberg, no us perdeu la seva xerrada TED: ‘Vaga escolar pel clima‘. I tampoc deixeu de sentir com durant la Cimera de Katowice (COP24) la Greta ho va dir ben clar i alt: “Us heu quedat sense excuses i ens hem quedat sense temps”.


Amb la tecnologia de Blogger.