Debat electoral "Catalunya per la Qualitat de l'Aire"

dimarts, 15 de setembre del 2015

La Plataforma per la Qualitat de l'Aire organitza un acte per debatre les mesures necessàries per posar fi a la contaminació de l'aire amb les candidatures al Parlament de Catalunya.


  • Marc Sanglas, Junts pel Sí
  • Jordi Terrades, Partit dels Socialistes de Catalunya
  • Santiago Rodríguez, Partit Popular de Catalunya
  • Jordi Sala, Unió Democràtica de Catalunya
  • David Cid, Catalunya Sí que es Pot
  • Sergio Sanz, Ciutadans
  • Joan Pons, CUP - Crida Constituent

Data: dilluns 21 de setembre a les 18:30
Lloc
: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla de Catalunya, 10 (Metro: L-1 i L-3 Plaça Catalunya / L-2 Passeig de Gràcia. FGC i Rodalies Renfe: Catalunya. Autobusos urbans i interurbans)

Acte organitzat per la Plataforma per la Qualitat de l'Aire amb el suport de la Plataforma Cel Net 

Preguntes a les candidatures al Parlament de Catalunya per a les seves intervencions:

1. La seva formació política subscriu el Manifest de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire: si o no?. Impulsarà l'elaboració d'un nou Pla de millora de la Qualitat de l'Aire que les desenvolupi?

2. La principal font de contaminació de l'aire al nostre pais és el trànsit rodat de vehicles. La creació de Zones Urbanes d’Atmosfera Protegida (ZUAP, en anglès Low Emission Zones – LEZs) és la política amb resultats en la reducció de la contaminació de grans àrees urbanes i que compta el consens científic, implementada a més de 70 ciutats europees.

  • La seva formació política crearà les ZUAPs seguint la politica europea majoritària de restricció del trànsit i etiquetatge a tots els vehicles, realitzada a ciutats com Berlín (implementació va durar dos anys 2008 i 2009, ocupa zona centre d'uns 88 km², on viu aproximadament 1 milió de persones dels 3,4 milions d'habitants)? Quina és la seva proposta?

3. Contaminació industrial al Camp de Tarragona. A partir d'un estudi exhaustiu realitzat al Polígon Nord de Tarragona  que va detectar elevades concentracions d'emissions contaminants , actualment s'està organitzant el control de Qualitat de l'Aire per part del Departament de Territori i Sostenibilitat. Pel que fa al Polígon Sud (zona molt més complexa donat el nombre d'habitants, el trànsit rodat, el nombre  d’empreses químiques, el turisme, el Port de Tarragona ,etc.), tot i que diversos ajuntaments (Tarragona, la Canonja, etc.) han aprovat mocions comprometent-se a realitzar un estudi similar en aquest territori, a la pràctica cap institució es vol fer càrrec dels costos i la responsabilitat d'engegar-ho (tampoc el Departament de territori i Sostenibilitat).

  • La seva formació política es compromet a realitzar i finançar un estudi exhaustiu envers la Qualitat de l'Aire al Polígon Sud del Camp de Tarragona, si o no?. En cas afirmatiu: quina posició té respecte a qui l'ha de finançar (cofinançament)? Quina institució és la responsable? Quin institut o universitat ha de realitzar l'estudi? Quan es podria realitzar aquest tipus d’estudi? . I quina és la política del seu partit envers el futur de la Indústria Química al Camp de Tarragona?: aposten per continuar el creixement de la indústria petroquímica o bé per una nova política energètica i industrial? Quins projectes tenen previstos de cara al futur de la indústria química al Camp de Tarragona?    

4. La restricció dels vaixells que utilitzen combustibles altament contaminants i l'electrificació dels ports és la política que estan realitzant la majoria de ports europeus per reduir la contaminació de l'aire.
  • La seva formació impulsarà aquestes mesures per què s'implementin al ports que superen els valors límit de qualitat de l'aire a Catalunya? Quina és la seva proposta?


Amb la tecnologia de Blogger.