#VolkswagenGATE

divendres, 25 de setembre del 2015

Ecologistes en Acció i la Plataforma per la Qualitat de l'Aire  demanen l'acció immediata del govern espanyol en el cas Volkswagen amb una campanya de signatures


L'any passat al voltant de 500.000 persones van morir prematurament a causa de la contaminació de l'aire a Europa, en bona mesura per les elevades emissions d'òxids de nitrogen i contaminants associats dels vehicles dièsel.



L'escàndol per l'engany massiu mitjançant el qual Volkswagen (VW) ha intentat evitar els límits legals d'emissions contaminants creix dia a dia. Recerques internes mostren que el programari estava present també en altres vehicles dièsel del grup, propietari d'altres marques com Audi, Skoda, Seat o Porsche. L'escàndol de VW és només la punta de l'iceberg i la Comissió Europea mira cap a un altre costat, quan les majors vendes de cotxes dièsel del grup es donen a Europa. Mentre Alemanya i França han iniciat recerques per esclarir la situació, el govern espanyol roman callat.

Exigim l'acció immediata del Ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria i de la Ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient d'Espanya, Isabel García Tejerina per:

  • Iniciar immediatament les actuacions sobre el cas com s'està fent a Alemanya i França perquè el grup Volkswagen (VW) repari els danys ocasionats i es depurin les responsabilitats penals i polítiques que es derivin.
  • L'inici de recerques sobre possibles fraus similars que hagin pogut cometre altres fabricants d'automòbils.
  • Sol·licitar a l'Unió Europea que desenvolupi un sistema de control amb capacitat sancionadora, independent de les empreses i rigorós, com el que té Estats Units, sobre les emissions en condicions reals dels nous cotxes dièsel, atès que diferents estudis científics estan demostrant que excedeixen els límits de contaminació que estableix la norma Euro 6.
Amb la tecnologia de Blogger.