Mobilització 20 Gener a les 11h "Prou bloqueig polític, unim els tramvies!"

dimecres, 10 de gener del 2018

Les principals entitats socials, sindicals i veïnals convoquen la primera gran mobilització metropolitana per reclamar la unió del Tramvia per la Diagonal
  • Sota el lema "Prou bloqueig polític, unim els tramvies!"convoquen una ​ marxa reivindicativa al centre de Barcelona el pròxim 20 de gener a les 11 hores.
  • Entre les entitats convocants s’hi troben: ​ Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Catalunya Camina, Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Confederació d’Associacions Veïnal de Catalunya (CONFAVC), ​Bicicleta Club de Catalunya (BACC), Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FAVBAIX), Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVBDN), Ecologistes en Acció de Catalunya (EaC), Plataforma per a la Qualitat de l’Aire (PQA), Prevenció d’Accidents de Trànsit (P(A)T), Unió General de Treballadors (UGT),​ Units pel Tram


Les principals entitats veïnals i sindicals de l’Àrea Metropolitana s’han unit per crear la Plataforma Unim els Tramvies, que mitjançant accions reivindicatives i impulsant el debat públic vol reclamar la unió tramviaire per l’avinguda Diagonal.
Amb la convocatòria d’una gran mobilització el pròxim dia 20 de generes vol instar a tots els grups municipals de Barcelona al seu vot favorable a la proposta de connexió del Trambaix i el TramBesós, planificada per la Generalitat des de l’any 2001 al Pla Director d’Infraestructures i ja demanada en mocions municipals per L’Hospitalet, Esplugues, Sant Just, Sant Feliu, Badalona, Sant Joan Despí i Sant Adrià.


El manifest signat per particulars i per les entitats convocants, conté els principals arguments tècnics, socials, econòmics i ambientals que avalen la connexió. Motius defensats per múltiples estudis que porten sent reivindicats des de la finalització de les obres del TramBaix l’any 2004.
Entre els principals punts del manifest destaca la necessitat de concloure el ja començat, un transport sostenible que permet cohesionar una Barcelona cada cop més moderna i democràtica. Alhora, es milloraria la comunicació de​ 9 municipis de l’Àrea Metropolitana. Será capaç d’oferir també d’oferir connexió directa amb més de 8 línies de metro i altres línies de FGC (metro del Vallès), augmentant la connectivitat de la xarxa de transport i descongestionant el metro.
A més, la unió dels Tramvies permetria realitzar el trajecte de Z. Universitària- Fòrum en menys de 35 minuts, oferint una capacitat, comoditat i freqüència molt superior a l’actual. I clarament per sobre de la resta d’alternatives presentades.
També cal destacar que la connexió obligaria a revisar l’actual concessió d’explotació, obrint la possibilitat d’avançar cap a un model més públic. Tanmateix, s’impulsaria una reorganització de la xarxa d’autobusos, el que permetria millorar el servei actual, tant pel que fa a freqüències com a distribució pels diferents barris i polígons de la ciutat.

Finalment, exigim posar fi a la situació de bloqueig que porta ajornant innecessàriament una obra imprescindible per fer realitat un model de mobilitat més sostenible, segur i modern per a tots i per a totes.
Per fer-ho la Plataforma Unim els Tramvies, ha convocat una marxa reivindicativa per la Diagonal el pròxim 20 de gener a les 11h. 
Més info a unimelstramvies.org

Amb la tecnologia de Blogger.