La Plataforma per la Qualitat de l'Aire llança una campanya amb personatges públics per promoure canvis reals en la lluita contra la contaminació

dilluns, 12 d’octubre del 2015

“Un dia sense cotxes o una setmana d'activitats per la mobilitat sostenible són bons gestos, però cal passar a l'acció política per variar l'actual model insostenible” afirma Dani Serra de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire.


Pels col·lectius i entitats que conformen la Plataforma, les administracions responsables no estan informant de la gravetat real del problema de salut pública ni implementant polítiques per combatre la contaminació com estan fent altres ciutats europees. A Catalunya se superen els valors límits establerts per l'Organització Mundial de la Salut i s'incompleix sistemàticament la legislació europea de qualitat de l'aire. La inacció actual ha derivat en l’obertura de dos procediments d’infracció per part de la Comissió Europea.

Per això, per trencar amb la contrainformació constant sobre el problema i les seves solucions i en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la Plataforma ha engegat una campanya per a denunciar l'incompliment de les institucions i mobilitzar a la ciutadania perquè se sumi a les seves propostes i accions. La campanya llança un espot en el qual han participat l'Abel Folk, Lídia Pujol , Martí Gironell, Francesc Mauri i Maica Garcia, personatges populars de diversos àmbits professionals que han sumat veus per aquesta causa.  La Plataforma està demanant la col·laboració dels mitjans de comunicació per cedir espais gratuïts com a responsabilitat social corporativa i amplificar la difusió de la campanya que compta també amb diverses falques radiofòniques que capten l'atenció del públic per sensibilitzar sobre la situació.

La Plataforma demana la implicació de tota la ciutadania i interpel·la directament al conjunt de les institucions, per fer realitat els canvis urgents i necessaris que es reivindiquen aquesta setmana. Recorden que combatre la contaminació atmosfèrica és una obligació en termes de salut pública que ha de passar per sobre de qualsevol altre interès i que és imprescindible integrar aquesta qüestió en els futurs reptes en mobilitat, dependència energètica i canvi climàtic.

Materials de campanya

Amb la tecnologia de Blogger.