“Les mesures sostenibles es paralitzen quan topen amb el cotxe”

dimarts, 27 d’octubre del 2015

Maria Garcia, portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire, ha defensat al 'BTV notícies matí', la creació de pàrquings dissuasius a les entrades de la ciutat i vinculats al transport públic. Apunta que s'hauria de reforçar el servei de Rodalies i del tramvia. Sense aquestes mesures, diu, no es pot implantar el transport sostenible, com la bicicleta.


La Plataforma per la Qualitat de l’Aire ha explicat a BTV que el 60 % dels vehicles que circulen per la ciutat provenen de fora de Barcelona. Afirmen que la qualitat de l’aire milloraria molt si s’aconseguís evitar que aquests cotxes entressin a la ciutat. Proposen la creació de pàrquings dissuasius a les entrades de la ciutat i vinculats al transport públic.

Apunten que el transport públic s’hauria de reforçar, especialment el servei de Rodalies i el del tramvia, motiu pel qual es mostren a favor de l’ampliació del servei del tramvia per la Diagonal. Maria Garcia, la portaveu de la plataforma, diu que això suposaria un cost equivalent al d’una estació de metro nova.

En aquest sentit, Garcia explica que no té sentit fer carrils bici si hi ha 6.200 vehicles per quilòmetre quadrat circulant per la ciutat. De fet, Barcelona té una de les densitat de vehicles més altes d’Europa i “no s’hi pot instal·lar el transport sostenible sense desmuntar això”.

Garcia ha explicat que la contaminació es troba en el grup 1 de productes que poden causar càncer i diu que a Barcelona les zones amb menys qualitat de l’aire són l’Eixample, per l’alta densitat de trànsit, i els districtes de Ciutat Vella, Zona Franca i Montjuïc, per la proximitat amb el port, “un creuer mitjà contamina igual que 12.000 cotxes”.

Per una altra banda, Garcia ha explicat que aquest dimarts a la tarda hi ha prevista una trobada d’afectats pel cas Volkswagen. També ha dit que, a través de la campanya “Malos humos”, demanaran explicacions als ministeris de Salut, Indústria i Medi Ambient.
Amb la tecnologia de Blogger.