#BCN29N: Marxa a Barcelona contra el canvi climàtic

dijous, 26 de novembre del 2015

El Moviment per la Justícia Climàtica es suma a la mobilització mundial amb una Marxa a Barcelona per reivindicar accions urgents contra el canvi climàtic


La Marxa arrancarà a les 11:30 hores de la Plaça de la Catedral i acabarà al Parc de la Ciutadella, on hi haurà diverses actuacions musicals i parlaments. Es pretén superar la participació de la convocatòria de l’any passat, que va aplegar a més de dues mil persones


La Marxa s’emmarca dins del context de mobilitzacions mundials que s’estan preparant abans de la Cimera de París (COP21) que abordarà el problema del canvi climàtic.
Tot i que a França s’han prohibit les manifestacions per motius de seguretat, el Moviment per la Justícia Climàtica (MJC) ha decidit finalment mantenir la Marxa de Barcelona per fer visible el nombre de persones cada vegada més gran que hi ha preocupades per aquest tema i decidides a lluitar d’una manera proactiva per frenar el canvi climàtic.
La Marxa arrancarà a les 11:30 hores de la Plaça de la Catedral, i acabarà al parc de la Ciutadella, on hi haurà una actuació musical i la lectura d’un manifest en què el Moviment reclamarà mesures urgents per frenar el canvi climàtic. La lectura del manifest estarà al càrrec del director del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, Jaume Gil, i hi prendran part també altres personalitats, com el científic Salva Pueyo i l’economista Arcadi Oliveres. L’acte tindrà en tot moment un caràcter pacífic, lúdic, artístic i musical.
Aquest serà el segon any consecutiu en què Barcelona acollirà una marxa ciutadana per fer palesa la preocupació social que hi ha davant el canvi climàtic. Des del Moviment per la Justícia Climàtica es confia que la participació d’aquesta convocatòria superi àmpliament la de l’anterior, quan més de dues mil persones es van aplegar per demanar accions contundents per frenar l’augment de temperatura a la Terra.
El Moviment per la Justícia Climàtica vol demostrar amb la Marxa que hi ha moltes persones a títol individual, entitats socials i ecologistes d’orígens diferents que tenen una preocupació comuna: la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta xarxa ciutadana, que pretén estendre’s arreu de tot el territori català, neix amb l’objectiu de presentar alternatives viables al model socioeconòmic actual i pressionar els governs i representants perquè prenguin mesures radicals i necessàries per fer front aquest greu problema mediambiental.
El Moviment vol desenvolupar la seva tasca més enllà de la Cimera sobre el canvi climàtic que se celebrarà aquest mes de desembre a París, ja que entén que l’acord al qual s’arribarà serà probablement insuficient, i el clima del planeta, i amb ell la vida tal com la coneixem, seguirà amenaçat.
Per aquest motiu, el MJC va organitzar recentment el Fòrum “Canvi climàtic i alternatives: solucions per a un canvi de model a Catalunya”, en el qual es van donar a conèixer alternatives socioeconòmiques concretes que ja estan duent-se a terme al territori català per frenar el canvi climàtic en els àmbits de l’energia, el transport, l’agricultura i model alimentari, i l’urbanisme i habitatge".

justiciaclimatica.com
Amb la tecnologia de Blogger.