Manifestació #HorrorOfTheSeas #StopCreuers

divendres, 3 de juny del 2016

Diumenge 5 de juny a les 17:30

L'Assamblea de Barris per un Turisme Sostenible, juntament amb Ecologistes en Acció, la Plataforma per la Qualitat de l'Aire i 350BCN, convoca per aquest diumenge 5 de juny una concentració per acomiadar (tant de bo per sempre) el creuer més gran del món, el Harmony of the Seas, en el seu primer dia a Barcelona.
Lluny de ser l’harmonia de la mar, es tracta d’una autèntica ciutat flotant alimentada amb el dièsel més nociu existent, ja que és 100 vegades més contaminant que el de carretera. A l'alt risc que imposa a la salut de la població per la contaminació de l'aire i als efectes negatius per al canvi climàtic que comporten les emissions que genera aquest creuer gegantí, se sumen els impactes sobre el litoral i en la generació de residus, que més aviat el consoliden com un veritable Terror of the Seas. En el marc de la campanya #StopCreuers i després de l'acció del passat 8 de maig, les entitats convocants volen denunciar els desastrosos efectes d’aquest vaixell pels mars, per a l’atmosfera i per a la ciutat. Cal tenir en compte que, sent Barcelona la ciutat on començaran i acabaran les seves travessies, l'impacte en mobilitat, espai públic, despesa municipal, transport i salut serà especialment rellevant, ja que pràcticament cada setmana arribaran a Barcelona uns 7.000 creueristes.


La mobilització començarà a les 17:15 al Pont de la Porta d'Europa, on s'aprofitarà per atendre els mitjans de comunicació.

   
QUI        Assamblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS),
            Ecologistes en Acció, Plataforma per la Qualitat de l'Aire
            (PQA), 350 BCN i veïnes cabrejades contra els creuers.

QUÈ         Protesta (concentració) en contra el Harmony of the Seas

QUAN        Diumenge 5 de juny a les 17:30

ON        Pont de la Porta d'Europa (darrere la Barcelona Cruise Terminal)
Amb la tecnologia de Blogger.